Anasayfa / Sektörel / Duyurular / / Havayolu Taşımacılığında Gizli ve Beyan Edilmeyen
Tehlikeli Maddeler Hakkında Bilgilendirme

Havayolu Taşımacılığında Gizli ve Beyan Edilmeyen
Tehlikeli Maddeler Hakkında Bilgilendirme

Sayı: 2021/235
Tarih: 30.03.2021
Sayın Üyemiz,

UTİKAD üyesi MNG Havayolları ve Taşımacılık A.Ş. tarafından Derneğimize "Gizli ve Beyan Edilmeyen Tehlikeli Maddeler" konulu bir duyuru iletilmiştir.

İletilen duyuruda havayolu ile taşıması yapılacak gönderilerin IATA Tehlikeli Maddeler Talimatlarına, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Talimatlarına ve Tehlikeli Maddelerin Havayolu İle Taşınması Yönetmeliği’ne aykırı bir muhteviyat içermemesi gerektiği, konu hakkında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından havayolu firmalarına ve acentelere bir yazı gönderildiği ve talimatlar kapsamında havayolu firmalarının gizli ve beyan edilmemiş tehlikeli madde gönderilerinin tespit edilmesi durumunda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne detayları ile birlikte raporlama yapmalarının zorunlu olduğu belirtilmiştir.

Ayrıca duyuruda acente faaliyetleri kapsamında gönderici tarafından beyan edilen gönderilere yönelik göz önünde bulundurulması gereken hususlara da yer verilmiştir.

Söz konusu duyuruyu, gizli ve beyan edilmemiş tehlikeli madde gönderisi içeriğine yönelik dokümanı ve havayolu firmalarına ve acentelere gönderilen SHGM yazısını ekte bilgilerinize sunar, tehlikeli maddelerin taşınmasında aksaklık yaşanmaması, uçuşların emniyetli bir şekilde yürütülmesi ve kuruluşların mağduriyet yaşamaması adına belgelerin üyelerimiz tarafından dikkatle incelenmesini tavsiye ederiz.
UTİKAD
ULUSLARARASI TAŞIMACILIK VE
LOJİSTİK HİZMET ÜRETENLERİ DERNEĞİ



Alperen GÜLER
Genel Müdür
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr